Hitta en bra och prisvärd foamroller

En bra foamroller är ett fantastiskt massagehjälpmedel för dig som vill kunna behandla dina lättare muskelrelaterade problem alldeles själv. Vi hjälper dig att hitta rätt foamroller för just precis dig och det som du vill ha hjälp med. Vårt mål är att du och alla andra ska bli nöjda när de handlar här hos oss samt så vill vi också att alla ska kunna ha råd att handla hos oss.

Idag så finns det massor av olika massageprodukter och massagehjälpmedel i olika design, storlekar och med olika finesser och funktioner ute på marknaden. Alla produkter har även ett specifikt syfte för dina muskler, det är med andra ord inte så lätt att veta vilken eller vilka det är som man faktiskt ska välja.

Idag så finns det miljontals människor världen över som också använder sig av ett eller flera olika typer av massagehjälpmedel eller massageutrustning, antingen för att kunna behandla sig själv eller för att kunna behandla andra. Genom åren så har vi hjälp massor av nöjda kunder att inte bara hitta en otroligt bra massagebänk utan även andra favoritprodukter inom massage & wellness vad gäller självbehandling, låt oss nu också hjälpa dig att hitta rätt foamroller även för dig.

Även om samlingsnamnet för produkten i Sverige är just foamroller eller massage roller så kallas den också ofta för yoga Roller, trigger roller, mini roller eller pilates roller. Internationellt sett så hör man oftast än flera namn för produkten som tex. muscle roller, stretch roller, reanut roller m.fl. Men vad skiljer då produkterna åt? De största olikheterna är:

⦁ Foamroller eller som sagt en massage roller, är en produkt som både varierar i hårdhet, storlek och utformning där alla är designade för att ge bra självbehandling. Oftast är syftet att ge smärtlindring för onda och hårda muskler eller för att göra muskler mera elastiska.

⦁ Yoga roller, är oftast mjuka till medelhårda och främst avsedda för att kunna användas vid olika yogaövningar även om många även användar dessa för självmassage.

⦁ Trigger roller, är medelhård till hård och är försedd med små gummipiggar. Dessa gummipiggar är till för att bättre kunna komma åt att behandla triggerpunkter som kan sitta djupt i muskulaturen och som kan orsaka besvär.

⦁ Mini roller, är som man kan höra till namnet än liten roller. En mini roller är vanligtvis medelhårda till hårda och kan båda ha triggerpunkter som de kan vara utan dessa. Huvudanledningen till att de är små är då de är tänkta att komma åt mindre muskelområden som annars kan vara svåra att komma åt eller om man skulle ha ett specifikt muskelproblem på en mindre yta.

⦁ Pilates roller, är som man kan höra på namnet avsedd för att utföra Pilatesövningar på men passar också lika utmärkt att utföra självbehandlingar med, är oftast mjuka.

Bra att veta om är dock att trots att namnen ibland skiljer dom åt så kan en trigger roller fungerar lika bra som en vanlig yoga roller och tvärtom. Klicka dig in på produkten för att få mera information om den och dess syften. Du behöver alltså inte köpa en produkt för varje område, utan en och samma produkt kan ofta användas till olika syften och för olika muskler. Det som är den största skillnaden dom emellan är oftast att de kommer med olika fasthet, olika utformande, olika storlek och med eller utan gummipiggar för triggerpunkter.

Oavsett om du söker en kort eller lång foamroller, en rosa foamroller med eller utan triggerpunkter, trigger roller eller yoga roller eller rent av någon helt annan typ av roller så är vårt mål alltid att kunna erbjuda Nordens största och bästa utbud av dessa produkter.

Vad är en Foamroller?

En foamroller är en massageprodukt som hjälper dig att själv massera de områden på din kropp som du annars kan ha svårt att komma åt själv. Vanligast är att dessa områden är på baksidan av din kropp även om det inte är ett absolut måste att det ska vara så. En bra foamroller är ofta cylindriska till formen där de kan vara allt från någon decimeter lång för att lättare kunna komma åt mindre muskelgrupper till att vara större cylindriskt utformade för att främst kunna komma åt större muskelgrupper som Tex. Hamstrings (baksida lår) och Quadriceps (framsida lår).

Skulle du använda produkten för detta senare ändamål så är en foamroller 90 cm och uppåt att föredra. En foamroller lång för ändamålet ger dig också möjligheten att kunna rolla båda benen samtidigt, något som många också uppskattar. De kan även ha en helt slät gummiyta eller en yta med triangelformade gummipiggar för att bättre kunna komma åt s.k triggerpunkter (vad detta är kommer vi också in på senare här på sidan) samt för att även bättre kunna komma åt andra specifika områden.

Foamrollers är ofta tillverkat i flexibelt EVA foam, även om en foamroller också kan vara tillverkad i annat material. Foamrollers har också olika hårdhet, anledningen till ett är just för att manska kunna skapa ett tryck och djup som passar en själv allra bäst.

Vad finns det för fördelar med foamrollers?

En bra foamroller har massor av bra fördelar där huvudfördelen är att du ska kunna behandla dig själv och dina muskler på ett bra och effektivt vis. Du får flera positiva effekter av att använda dig av en foamroller precis som du får om du skulle gå till en duktig massageterapeut, dessa positiva effekter är bl.a:

⦁ Ger smärtlindring.

⦁ Ökad blodcirkulation, ökad ämnesomsättning och förbättrat immunförsvar.

⦁ Ger mjukare och mera elastiska muskler och leder, Tex. Så är en yoga roller eller en pilates roller ofta designade för ökad flexibilitet.

⦁ Påskyndar återhämtning efter fysisk aktivitet.

⦁ Förbättrar rehabiliteringen under och efter skada.

⦁ Ger bättre hållning och balans.

⦁ Ger allmän avslappning, är stressreducerande och kan ge förbättrad sömn.

⦁ Kan även ge ett allmänt ökat välmående och kan minska ångest och depression.

Andra praktiska fördelar som dessa produkter också har är att de är enkla att bära med sig när man är på resande fot då de nästan inte väger någonting. Om du köper exempelvis köper en foamroller 90 cm eller större så är ett bra tips på vägen att också utnyttja möjligheten att packa in något inuti rollern. På så vis så går inget utrymme förlorat och cylinders yttre hölje blir också ett naturligt skydd mot det du har packat inuti, här är det såklart dock en förutsättning att rollern även är ihålig.

Andra praktiska fördelar är även att du inte inte behöver något särskild yta för att kunna rolla dig, utan även detta kan göras på minimal yta där du befinner dig. Produkten är väldigt billig och effektiv om du använder den på rätt sätt, längre ned på sidan så visar vi dig ett urval av vanliga övningar och användningsområden för rollers.

En foamroller är också en väldigt hållbar produkt och som även kommer att hålla under väldigt lång tid om du köper en av god kvalité som du kan hitta här hos oss, detta under förutsättning att du även tar hand om den på bästa möjliga vis.

Så fungerar en foamroller

Det fina med en foamroller är att du inte behöver använda dina händer eller armar för att du ska kunna självbehandla dig. Det är istället din egen kroppsvikt och underlaget som du använder som ser till att skapa tryck över det område som du vill behandla. Är du ovan att använda din foamroller så är det bra om du börjar med ett lättare tryck för att sedan successivt öka trycket i behandlingen, var uppmärksam på din egen smärtnivå. Så får du ett lättare, medeldjupt eller hårdare tryck:

⦁ Vill du ha ett lättare tryck i behandlingen så kan du använda din foamroller genom att du låter din roller vara emellan dig och tex. en vägg och att du sedan behandlar dig själv genom att rolla över det specifika området. Välj även en mjukare eller medelhård produkt för detta ändamål. För att skapa ett något lättare tryck så kan det vara bra att välja en yoga roller eller pilates roller som oftast är betydligt mjukare. Om du också vill ha en produkt med ett lättare tryck så rekommenderas även att du väljer en slät produkt utan tillhörande triggerpunkter.

⦁ För medelhårt tryck så kan du välja att använda en helt vanlig massage roller och där du rollar I soffan eller i sängen då detta underlag är mjukare än vad ett golv är. Välj även en medelhård eller en hård produkt.

⦁ För djupast möjliga tryck så rekommenderas att du använder din roller direkt på golvet eller annat hårt underlag, välj också en produkt som är medelhård eller hård. Välj här en produkt som är hårdare i sin fasthet, tex. En trigger roller.

Massageprodukter för alla behov och önskemål

Det är vanligt att göra misstaget att tro att denna typ av massagehjälpmedel endast är för några få personer, elit- och motionsidrottare, detta kan dock inte vara mera fel. En foamroller är för alla människor i alla åldrar som helt enkelt har behov för en, vilken du ska välja kan dock vara svårare om man inte vet exakt vad man vill ha och hur den fungerar, det är därför vi har valt att skapa denna sida och för att hjälpa dig.

De allra flesta av oss har haft ont i våra muskler och leder någon gång, något som med tiden också oftast ökar ju äldre vi blir. Anledningen till detta är oftast slitage och att många av oss har haft en lång yrkeskarriär där många av oss har jobbat med repetetiva- och monotona rörelser som på sikt bryter ned kvaliteten på muskler, skelett och leder.

Detta är även fullt normalt och något som också är livets gång men det finns även massor av olika massageprodukter som du kan hitta här hos oss och som ändå kan ge dig den smärtlindring och hjälp som du behöver. Detta gäller oavsett om du behöver en bra foamroller, spikmatta, massagepistol, massageboll eller till och med en härlig massagestol eller massagebänk.
Det är heller inte alla människor som har nära rent geografiskt att åka till en fysioterapeut eller massör.

Det är heller inte alla som har råd att få behandling lika ofta som de kanske hade önskat eller som de i själva verket har behov för. Även här så kan en bra roller för några få hundralappar också ge bra hjälp och lindring.

Det kan du använda din massage roller till

Precis som när vi var inne på flera av de olika fördelarna som en roller har så finns det även en stor mängd olika användningsområden som du kan använda den till. Det är dock bra att veta om att det bara rekommenderas att du använder den för allmänna och lättare muskelrelaterade problem så som tex:

⦁ Stela, ömma och spända muskler som man önskar få smärtlindring för, detta är också för många den huvudsakliga syftet som man använder sin roller till.

⦁ Vid triggerpunktssmärta, dett är en skarp smärta som kommer från en eller flera muskelknutor i muskulaturen, dessa kan ge lokal smärta i det område som de finns men de kan även ha en utstrålande smärta. Vid det senare alternativet så kan exempel på dessa smärtor vara smärtor mellan skulderbladen som kan ha en utstrålande smärta ner i en arm. Från smärtor i sätet eller i nedre delen av ryggen så är det inte ovanligt att smärtan strålar ned i benet, s.k ischiassmärta.

⦁ När du vill påskynda återhämtningen efter ett träningspass och vid rehabilitering under och efter naturlig skada som arbetsskada, idrotts- eller motionsskada.

⦁ När du vill förbättra smidigheten i dina muskler och leder.

⦁ När du känner att du behöver förbättra blodcirkulationen till dina muskler och leder.

⦁ Som uppvärmning innan fysisk aktivitet.

Svårt sjuka och akut skadade ska som alltid inte använda en roller av något slag innan en läkare eller fysioterapeut först har rådfrågats. Detsamma gäller om du har några andra tveksamheter eller funderingar kring en skada eller för smärtor som du har, konsultera i sådana fall först en läkare.

Övningar med foamrollers

För att hjälpa dig på traven ytterligare så har vi också valt ut några vanligt förekommande områden och övningar där den också passar perfekt att kunna användas för. Alla övningar som du kan hitta här nedan är övningar som du också kan göra hemma i vardagsrummet eller där du annars helst vill befinna dig, du behöver alltså inte besöka ett gym, träningslokal eller en fysioterapeut för att kunna göra övningarna.

För ryggen

Lägg dig ned med din massageroller på ryggens muskulatur och inte direkt på ryggraden. Ta upp dina händer på bröstet för att få en bra balans. Lyft sedan långsamt rumpan från underlaget allt medan båda fötterna är kvar i underlaget under hela övningens utförande. Håll blicken mot taket samtidigt som du rullar fram och tillbaka på din roller.

Låt rollern jobba från startpositionen på ryggmuskulaturens mitt och upp till överdelarna av axlarna men innan nackens nedre början och sedan ner till mittendelen av din rygg igen och som även är startpositionen. Håll nacken i en neutral position d.v.s rak med blicken i taket under hela övningens utförande. Det är också väldigt vanligt med muskelknutor i ryggen, oftast så brukar dessa befinna sig mellan skulderbladen, längs med skulderbladets yttre kant eller inuti skulderbladet.

Dessa kan enbart vara specifika eller med en påverkan på en nerv och har då en utstrålande smärta, oftast så går denna utstrålande smärta ut i en arm, ut i fingrar eller upp i nacken just när det gäller muskelknutor i ryggen. Dessa muskelknutor kan vara svåra att komma åt när man ska rolla och här brukar oftast en mindre massageball vara ett bättre alternativ än en cylindrisk roller.

Var uppmärksam på att massagerollers inte är avsedda för att rolla direkt på ryggraden, var försiktig och uppmärksam på din kropps signaler. Det är också möjligt att använda rollern på tvären så att ingen del av den rollas över ryggraden, genom detta alternativ så pekar ena änden uppåt mot huvudet och den andra änden mot ryggslutet och där delen mellan ändarna behandlar muskulaturen.

Latissimus Roller

Överkroppens största muskel är stora breda ryggmuskeln, Latissimus Dorsi, och rollas bäst med en större cylinderformad roller. Lägg dig ned på sidan över din roller och sträck den ena armen upp över huvudet så att rollern är placerad i höjd med din armhåla. Rulla från armhålan till en bit nedanför skulderbladets nedre kant, upprepa övningen.

Här kan du pröva att ha båda benen böjda och en eller båda fötterna i underlaget samtidigt som du utför övningen, här blir inte trycket i utförandet lika hårt som om du håller båda benen sträckta, testa dig fram till vad som känns behagligast för dig.

För sätesmuskulaturen

Vill du ha ett mera specifikt tryck så är en mindre roller, en massageball eller en peanut roller att föredra . Är det istället hela muskeln som man vill komma åt så fungerar en större cylinder perfekt. Sätt dig ned med din roller på din ena skinka.

Benet på sidan som rollas ska vara så sträckt som möjligt och det andra benet ska vara böjt och balanserande. Rolla sätesmuskulaturen genom att det balanserande benet hjälper till att göra övningen genom att skjuta dig fram och tillbaka och även lite i sidled över rollern.

För benen

Benens alla olika muskelgrupper är alla stora muskler och är också muskler som många vill använda sin roller till. Många personer tycker också att dessa muskler tillhör några av de lättaste att rolla rent utförandemässigt så som det också är att lätt komma åt dessa muskler på ett bra vis.

När du vill rolla hamstrings (baksida lår), sätt dig ned på din leg roller med rollern strax under rumpan. Använd dina armar genom att dra dig fram och tillbaka över din roller. När du vill rolla vaderna, gör lika som som när du nyss rollade dina hamstrings. Var bara uppmärksam och försiktig så att du inte går för högt upp över knävecket eller för långt ner över hälsenan då detta kan vara smärtsamt.

När du vill rolla dina Quadriceps (framsida lår), så ligg ned på magen med rollern under ditt framsida lår. Balansera på antingen dina händer eller på dina underarmar på underlaget, kryp sakta framåt tills just innan rollern når ditt knä. Dra sedan dig själv bakåt igen tills just innan du kommer till höften, upprepa sedan övningen. Var uppmärksam på att inte rulla över själva knät eller höften då rollern alltid ska jobba över muskulära delar och inte pressa hårt mot leder eller skelettala delar.

Har du en foam roller 60 cm eller som allra helst är än längre och vill ha ett lättare tryck så kan du också pröva på att rolla båda benen samtidigt. När du vill ha en it band roller så lägger du dig på sidan med din roller placerad just nedanför din höfts utsida.

Balansera sedan på händerna eller på underarmarna (eller en av varje). Använd armar och/eller underarmar och kryp sakta uppåt från huvudet sett så att din it band roller samtidigt rör sig nedåt i riktning mot knäts utsida. Stanna i god tid innan rollern kommer till knät och kryp sedan på armar/underarmar nedåt så att rollern rör sig i motsatt riktning uppåt, stanna just innan höften och upprepa sedan övningen.

Här rekommenderas en slät och soft roller till en start då it bandet oftast är ett ömtåligt område att rolla. Som vi redan har varit inne på sedan tidigare så välj en roller som är anpassad just för den typ av självbehandling som du också vill kunna utföra på dig själv. Detsamma gäller om du hellre vill ha en mjukare, medelhård eller hård roller eller om du hellre skulle föredra en massageboll eller annan massageprodukt med trigger punkter eller utan trigger punkter.

Det tål också att upprepas igen att du själv kan variera trycket som djupet när du rollar genom att rolla i soffan, sängen eller annat mjukt underlag om du vill ha ett lättare tryck. Önskas ett medelhårt eller hårt tryck så rekommenderas att du ligger på golvet och rollar eller att du använder en Mini Roller eller massageboll som kan skapa ett mera specifikt tryck över en specifik muskelpunkt.

Vanliga frågor och svar om Foamrollers

Vi rekommenderar dig att välja en större cylindriskt foamroller 60 cm eller större då dessa är bäst anpassade när du vill rolla benen. Välj mellan en soft, mellanhård eller hård foamroller utefter vad som passar dig bäst och utefter det önskade tryck du vill få av själva utförandet.

Vill du ha ett allmänt tryck över hela muskelgrupperna så välj en slät foamroller, önskar du ha en foamroller som kan komma åt vissa svåråtkomna områden så välj en med tillhörande gummipiggar.

 

Musklerna i och kring skuldran och även runt axelleden, den s.k Rotatorcuffen (Infraspinatus, Supraspinatus, Teres Minor och Subscapularis) är komplicerade på så vis att det är många vävnader som trängs om att få plats på en och samma yta.

För detta så behövs oftast en väldigt specifik roller där vi själva alltid rekommenderar en mindre trigger ball eller mini roller om man ska utföra behandlingen själv. En TENS-maskin, massageapparat eller en bra massagepistol gör också ett bra arbete på Rotarcuffens muskulatur.

En trigger roller kan vara utformad helcylindriskt, halvcylindriskt och kan variera i storlek och hårdhet där samtliga produkter förenas i att de alla har tillhörande triggerpunkter. Dessa triggerpunkter är avsedda för att pressa på muskelknutor eller specifika muskler eller områden som du har ont på. 

En produkt utan dessa triggerpunkter är främst avsedda för att behandla hela muskeln som du vill behandla och då som oftast utan muskelknutor eller utan områden med specifika behov.

Ja du kan rolla båda benen samtidigt. För att göra detta så rekommenderar vi dig att du köper en foamroller 90 cm eller 60 cm och som passar bäst när man vill självbehandla båda benen samtidigt.

 

Vi rekommenderar dig att först prata med din läkare eller fysioterapeut. De saker som bör avgöra detta för dig är också beroende på din skadas storlek och hur länge sedan det var som skadan uppkommit. Om du rollar så rekommenderar vi att du inte rollar för hårt och inte heller för ofta till en start. Rolla aldrig på akuta skador innan skadan är utredd till fullo.

Var uppmärksam på hur din kropp reagerar under tiden som du rollar men även timmarna efteråt som även nästa dag. Börja gärna med att rolla mot ett mjukare underlag som tex. I soffan eller i sängen innan du byter till ett hårdare underlag. Börja också som sagt med att rolla en kortare tid och enbart ett par gånger per dag till en start, öka sedan successivt med att rolla längre vid varje tillfälle som du även ökar antalet sessioner per dag.

Var dock uppmärksam på att varje skada är unik och om du skulle ha några frågor eller tveksamheter så kontakta som sagt först din läkare eller fysioterapeut för vidare rådgivning.

Vill man ha en allmän roller för hela ryggen så är en större cylindrisk roller att föredra, med eller utan triggerpunkter kan väljas till och där detta är en fråga om behov men också om tycke och smak. 

Vill du däremot ha en roller som bättre kan komma åt muskelknutor eller specifika mindre områden så är en mini roller eller massageboll bra. Vi har även andra produkter som exempelvis massagepistoler, massageapparater, spikmattor och TENS- maskiner som alla gör ett fantastiskt arbete för onda ryggar.

Detta är annars en individuell fråga då allas önskemål och behov är så pass olika, bäst är annars att testa sig fram för att hitta den bästa produkten för just dig. Var uppmärksam på att inte rolla direkt på ryggraden.

Detta är ingen som vi rekommenderar dig att göra, detta då smärtstillande mediciner blockerar de smärtreceptorer som vi har i hjärnan. På så vis så kan du tex. Inte känna av rullandet lika bra som du skulle göra utan smärtstillande mediciner. När medicinerna sedan har tappat sin verkan så kan smärtan vara än värre tack vara att du rullat för hårt och din skada skulle på så vis kunna bli än värre. 

Ta istället tiden att läka och bli smärtfri innan du bestämmer dig för att börja rulla försiktigt och har du några frågor eller funderingar kring detta så rådfråga alltid först läkare eller din fysioterapeut innan du börjar att använda produkten.

Ja, vi har själva testat samtliga produkter som du kan hitta här hos oss. Vi skulle aldrig tipsa om några massageprodukter som vi själva inte vet fungerar eller som inte heller håller högsta kvalité.

 

Ja det har vi, här rekommenderar vi dig att köpa en så liten och så hård massage ball som möjligt, detta då det är ett så specifikt område som också ska behandlas. En tennisarmbåge och en golfarmbåge är båda överbelastningsskador som uppkommit efter repetitiva och monotona rörelser. Vid en tennisarmbåge så är seninfästet som sitter på underarmens ovansida och längst ytterst också inflammerat och väldigt ömt över ett väldigt litet område över den skelletala fästningspunkten.

Detta gör att man måste vara väldigt försiktig för att inte komma över denna punkt och då är även en mindre massageboll eller alternativt en mini roller vare ett betydligt bättre val än en större cylinder som det annars är lättare att irritera muskelfästet med. Här kan med fördel även en bra massagepistol och TENS-maskin också användas.

Väljer du ändå en massageboll så behandla dig själv genom att lägga din ball eller din mini roller mellan dig och underlaget (så hårt underlag som möjligt) och rulla från handleden och stanna i god tid innan muskelfästets yttre del vid armbågsleden, upprepa övningen. Du ska alltså inte rolla över den onda skelletala delen i armbågsledens yttersida. Önskar man ett hårdare tryck så kan den friska handen pressa på underarmen som rollas och i riktning nedåt mot underlaget.

Ja det kan den göra. När området är så specifikt som det är med musklerna mellan skulderbladen så är en bra triggerroller eller en triggerpunktsboll att rekommendera och som båda två bör vara mindre till storleken.

Vissa tycker att massagebollen är det bättre alternativet medans andra tycker att foamrollern passar dom bättre, här behöver man själv testa sig fram efter vad som passar en bäst. Andra produkter som också är bra för dessa problem är massageapparater, maassagepistoler och TENS-maskiner som du också kan hitta här hos oss på sidan.

Alla större cylindriska produkter som du kan hitta här på sidan passar perfekt för att självmassera IT-bandet med, foamroller 60 cm och uppåt. Förutom att vi rekommenderar en större cylinder så är det även en fråga om du föredrar en soft roller eller en hårdare, du kan också välja mellan en slät roller eller än med tillhörande triggerpunkter.

Här vill vi också gärna lägga till att det kan vara väldigt smärtsamt att behandla IT- bandet och är man inte försiktig så kan smärtan förvärras och om det vill sig riktigt illa så kan man orsaka en svårläkt blödning. Om du ändå väljer att rolla IT bandet så gör detta väldigt försiktigt men fokusera även på muskler som omger IT- bandet så som Hamstrings, Sätesmuskulaturen, Rectus Femoris (rakt uppe på Quadriceps) samt din vadmuskulatur. Ta också gärna en titt på våra förslag här uppe på sidan där du kan se hur du också behandlar it bandet allra bäst.

Ett bra val när man ska välja en yoga roller är att välja en slät cylinderformad produkt utan triggerpunkter. Det är även rekommenderat att välja en produkt som är större till storleken och som är mjuk till medelhård.

Ska du också ta med produkten till gymmet eller till yogastudion så kan det även vara bra att se till att ändå inte köpa en alltför stor produkt för att riskera att den inte ska få plats i din väska. För många som köper just yoga rollers så är det också en fråga om design, färg och utseende, men detta är såklart en helt personlig fråga baserat på eget tycke och smak.

Nej det gör vi inte, vi återförsäljer och rekommenderar massageprodukter från våra olika samarbetspartners som du kan hitta här på sidan. När du har hittat en produkt som du gillar och som du vill köpa så kan det gå till på två vis:

Om du köper en massagebänk så betalar du för din massagebänk här hos oss. Vi kontaktar sedan vår leverantör som tillverkar varan och som även lagerhåller denna. Leverantören skickar sedan din massagebänk direkt till dig utan mellanhänder.

Om du hittar någon annan massageprodukt som inte är en massagebänk här hos oss, så kommer du att bli slussad till vår partners hemsida (tex cdon.com eller vidaxl.com) och där betala för ditt köp. Vår partner kommer sedan direkt att skicka hem din vara till dig utan mellanhänder.

Ja du kan kan alltid ångra ditt köp och få pengarna tillbaka, du har 14 dagars ångerrätt.

 

Ja det gör vi, att rolla för löpare är otroligt bra och viktigt. Löpare belastar muskler, senor och leder konstant och ligger också ofta på höga träningsmängder. Här kan man även välja att behandla ett ben i taget med sin roller eller båda benen samtidigt. Väljer du att rolla båda benen tillsammans så rekommenderar vi dig att du väljer en foamroller 90 cm eller 60 cm.

Att rolla hjälper till att värma upp musklerna innan ett träningspass men ser också till att påskynda återhämtningen efter ett träningspass och där vi rekommenderar dig att rolla så snabbt som möjlighet efter avslutat träningspass. Produkten är också bra för löpare för att hålla musklerna smidiga och elastiska och passar även perfekt som massagehjälpmedel under och efter rehabilitering vid vanliga löparskador som exempelvis s.k löparknä.

Detta är beroende på vilken del av kroppen som ska självbehandlas. För benen så är tex. En större cylindrinskt formad roller med max. hårdhet och med triggerpunkter den produkt som ger mest tryck i själva behandlingen om det är det som man är ute efter.

Vill man ha ett mera centrerat tryck över en eller flera mindre muskler och över muskelknutor så är en trigger ball, massageboll, mini roller eller en massagepistol också flera andra bra alternativ.

Vi rekommenderar att du börjar att använda din roller på ett mjukare underlag så som i sängen eller soffan för att inte skapa ett för hårt tryck och tills dess att du lärt dig tekniken hur den också ska användas.

Börja med att använda den 5 minuter per dag till att sedan gradvis sakta öka användandet och även antalet gånger per dag som du använder den. Det du och din kropp mår bra av är helt enkelt rätt väg att gå. Det är också bra att veta om att det kan göra ont till en början tills dess att du och din kropp har vänjt dig vid att använda produkten.

Även om det får göra ont till en viss grad så får det heller absolut inte göra för ont. Smärta är även också en subjektiv känsla, d.v.s det är den som har smärtan som vet hur det känns och ingen annan. Det som kan vara ont för någon kan vara skönt för en annan och tvärtom. Utgå ifrån att det är okej att rollandet får kännas ca 7-8 på en smärtskala där 10 är max.

Ja det kan du absolut göra, testa dig fram och se om du tycker att du kommer åt de områden som du vill komma åt på ett bra vis, om du kan det så är det såklart toppen.

Om du däremot inte skulle känna att du kommer åt musklerna på ett tillfredsställande sätt så kan en större foam roller 90 cm eller 60 cm vara ett bra alternativ för dina hamstrings och en mindre massageboll eller roller vare ett bra alternativ för problem i eller runt de annars så svårtåtkomna musklerna i och runt skulderbladen.

Shopping Cart