Massageapparat

En massageapparat är ett riktigt bra massagehjälpmedel för självbehandling. Här finns massor av bra fördelar att kunna ta del av, låt oss visa dig vilka i din jakt på bästa massageapparaten för dig. Idag så går det att hitta dessa fantastiska produkter i flera olika typer av designer, för olika syften och med mängder av olika finesser och bra funktioner. Dock, om man inte har vanan att använda en massageapparat så kan det vara svårt att veta vilken som passar en och då såklart också svårt att veta vilken man faktiskt ska välja. Som vi redan varit inne på tidigare här på massagebänk.se så är det också anledningen till att vi har skapat just denna sida, allt för att vi ska kunna hjälpa just dig som alla andra att hitta ett massagehjälpmedel som passar dig och dina behov.

Här på sidan så kommer du att kunna hitta ett stort urval av bra massageapparater för kroppen, allt som sagt för att du ska kunna hitta bästa massageapparaten för dig. Förutom att hjälpa dig att hitta en prisvärd och anpassad massageapparat så kan du också ta del av vår genomgång om hur olika produkter fungerar, vilka fördelar de har, hur du använder dom samt även visa dig vad de även är anpassade för. Som kund så har man ofta många olika frågor kring en eller flera olika produkter som man är intresserad av, längst ned på sidan så hittar du också en utförlig sektion för vanliga frågor och svar. Om du inte skulle hitta just din fråga med tillhörande svar så tveka inte att kontakta oss, vi ser fram emot att få hjälpa dig att hitta den bästa massageapparaten!

Så fungerar en massageapparat

Idag så finns det ett stort utbud av olika bra massageapparater för kroppen, trots det stora utbudet så finns det ändå en del saker som de alla har gemensamt. Till att börja med så är de alla designade för att ge dig en fantastisk massageupplevelse, detta gäller för alla produkter och oavsett utformande eller tillhörande funktioner. Du kan oftast välja mellan en helt sladdansluten massageapparat, en som är enbart batteridriven, de som är både och, eller en produkt som har ett tillhörande laddningsbart batteri.

I produkter som har ett laddningsbart batteri så kan dessa vara löstagbara eller inbyggda i produkten. Produkterna har oftast olika nivåer och program för själva behandlingen som massageapparaten också kan utföra. Här finns oftast olika nivåer eller lägen för fart eller styrka samt så finns också oftast en eller flera olika valbara typer av program som exempelvis vibrerande massage, pulserande, tryckande, knådande, infraröd, shiatsu m.fl.

Massageapparater för kroppen skiljer sig dock åt på ett par sätt. Antingen så behöver du själv hålla i produkten som när du exempelvis väljer en populär massagearm eller massagepistol. På en massagepistol kan du även byta till olika massagehuvuden för produkten och på så vis anpassa behandlingen efter vilket massagehuvud som du väljer. Du kan också välja en produkt där du själv kan vara helt passiv och där din enda uppgift är att luta dig tillbaka och njuta av massagen. Exempel på dessa produkter kan vara en fotmassage apparat, en massageapparat rygg och nacke där du själv hänger produkten runt nacken och låter den sedan utföra det den är bäst på, att massera.

Andra exempel på dessa senare produkter kan också vara en TENS-maskin, massagedyna, massagekudde och faktiskt även en riktigt härlig massagestol eller massagefåtölj. Förutom detta så skiljer sig också produkterna åt i design, storlek, pris och tillhörande funktioner och tillbehör. För att jämföra en produkt med en liknande produkt så klicka dig alltid in på den specifika produkt som du är intresserad av och för att få veta mera.

Vad är då den bästa massageapparaten just för dig? Fundera först på vad du vill ha denna fantastiska produkt till. Hur ofta kommer du att använda din massageapparat? Hur mycket pengar är du beredd att spendera? Vill du aktivt hålla i massageapparaten själv eller vill du enbart kunna sätta dig tillbaka och njuta av massagen och låta den produkt du väljer utföra dess magi? Ja alla dessa saker är vad du behöver kunna besvara. För någon så kan en massagearm vara helt rätt produkt medans det för någon annan är en massagedyna eller massagekudde som är det rätta valet, allt detta är helt enkelt en helt personlig fråga om behov och önskemål.

Ett ytterligare bra tips på vägen är att ta den lilla extra tid som det kräver att läsa igenom vad andra kunder säger om den massageapparat som du är intresserad av och som de själva har köpt tidigare. Detta gör du enkelt och smidigt via deras recensioner online och ofta även där produkten också är inhandlad. Att just läsa andra kunders recensioner om sina köp är värt det alla dagar i veckan . Detta då det både ökar dina möjligheter till att du ska bli supernöjd med den eller de produkter som du också väljer som att du även sparar pengar och värdefull tid.

Fördelar med massageapparater

Här finns massor av härliga fysiska positiva effekter i huvudsak men icke att förglömma är alla positiva mentala effekter som också finns. Precis som det också är med andra massagehjälpmedel som du kan hitta här hos oss på massagebänk.se så har även denna massageprodukt detsamma eller snarlika effekter som du får vid en manuell massagebehandling från en manuell terapeut. Några av de positiva fysiska- och mentala effekterna:

⦁ Ger smärtlindring för onda, trötta och stela muskler.

⦁ Ökar blodcirkulationen och ämnesomsättningen.

⦁ Bra mot muskelknutor och långvarig smärta.

⦁ Förbättrar och påskyndar återhämtningen efter fysisk aktivitet.

⦁ Är bra vid en skadas rehabiliteringsfas.

⦁ Ökar elasticiteten i första hand i muskler och senor men sekundärt även för lederna.

⦁ Fungerarar avstressande och avkopplande.

⦁ Ger bättre sömn.

⦁ Kan hjälpa till att stärka ditt immunförsvar.

⦁ Kan minska ångest och depression.

Andra positiva fördelar med massageapparater är också att de är billiga mot vad en duktig massör eller vad en massageterapeut kan kosta. På bara ett par självbehandlingar så har du sparat in kostnaden för vad en manuell terapeut annars kostar, såklart beroende på vilken produkt som du också väljer. De effekter som angivits här ovan är såklart även olika från produkt till produkt, jämför alla dessa mot varandra för att hitta det du önskar.

Så använder du din massageapparat

Börja med att ladda din massageapparat, om den inte enbart skulle vara helt nätansluten. Under tiden som din massageapparat laddas så rekommenderar vi dig alltid att läsa användarinstruktionerna för din produkt noggrant. När den annars sedan är fulladdad så är den redo att börja användas. Då många produkter som oftast har olika styrka och program samt då alla människor även har olika smärttröskel. Vi är helt enkel att väldigt olika gällande vad vi tycker är skönt och inte skönt.

Vi rekommenderar dig alltid att börja att använda din massageapparat på lägsta möjliga nivå och på lägsta möjliga styrka. Anledningen till detta är att du först behöver lär dig hur din massageapparat fungerar och där de allihopa tekniskt fungerar på helt olika vis. Förutom detta så är det också viktigt att börja försiktigt för att du ska få lära dig hur din kropp kommer att reagera på användandet. När du sedan känner att du tycker att du kan hantera tekniken och känslan så kan du höja nivån ytterligare ett steg, fortsätt sedan så tills dess att du har hittat en nivå som passar dig. Då många produkter även kan vara väldigt djupgående så är det också bra att börja med att endast använda produkten i upp till max. 5 minuter per gång de första gångerna.

Detta gäller främst när du behandlar en enda specifik muskel eller ett enda specifikt område. När du sedan kommer upp i längre sessioners användande så är det också bra att veta om att låta det område eller den muskel som just har behandlats sedan också får vila i minst 24 timmar innan samma område eller muskel behandlas igen. Andra muskler eller områden kan såklart behandlas inom dessa 24 timmar, detta gäller främst för djupgående produkter. Detta är såklart även en individuell fråga om hur vi alla reagerar på användandet och på självbehandlingen och du ska välja ett upplägg som passar dig och din kropp allra bäst.

Vilka passar massageapparater för?

För alla människor som är i behov att använda en. Sedan behöver man såklart se från produkt till produkt och från användare till användare vad som faktiskt passar bäst. Vilka allmänna positiva fysiska som mentala effekter den kan ge har vi redan varit inne på men för att gå in mera specifikt för vilka typer av muskelrelaterade problem som en massageapparat passar perfekt för så är detta tex:

⦁ För muskelknutor med eller utan en utstrålande smärta.

⦁ För smärtlindring av onda, stela, hårda muskler och långvarig värk.

⦁ För muskler som krampar, har krypningar eller stickningar.

⦁ Vid cirkulationsbrist.

⦁ Vid skador och problem som tennisarmbåge, golfarmbåge, ischias, ländryggssmärta, migrän, skulderproblem, löparknä, hälsporre m.fl.

⦁ För muskler som behöver värmas upp innan aktivitet och för efterbehandling för att påskynda återhämtningen och för att motverka träningsvärk.

⦁ Och fortsatt för alla som bara vill njuta av en härlig självbehandling bara för att det är så fantastiskt skönt för både kropp och själ.

Om du har ett påverkat hälsotillstånd på något vis som exempelvis nuvarande eller gamla skador, om du är äter specifika mediciner, om du är under läkarvård eller om du bara är allmänt osäker så rådfråga alltid först din läkare innan du använder produkten.

Vanliga frågor och svar om massageapparater

Det kan göra ont till en start men det är även beroende på vilken massageapparat som du använder. För att enbart ge ett exempel på detta så kan en massagearm eller massagepistol kännas betydligt men än vad en massagestol eller vad en massagefåtölj gör. När du använder en väldigt djupgående produkt så rekommenderar vi dig också att börja förstiktigt och alltid på lägsta nivå och med lägsta styrka innan du sakta ökar.

Det är också viktigt att belysa att detta i allra högsta grad även är en individuell fråga, alla människor har olika smärttröskel. Vad någon kan tycka göra ont kan någon annan tycka vara skönt och tvärtom. Testa dig sakta och försiktigt fram så kommer produkten att kunna göra underverk för dina muskelrelaterade problem. Förutom detta så är det också viktigt att veta om att en djupgående produkt även får göra ont till en viss grad, på en smärtskala där 10 är maximum så är det helt okej att det känns som en 8:a på denna 10-gradiga skala.

Mer eller mindre alla produkter som du kan hitta här på sidan är bra mot ländryggsmärta, här är det mera en fråga om eget tycke och smak samt vart smärtan även sitter. Det är även en fråga om du vill vara helt passiv när du får massagen eller om du vill hålla produkten själv i handen under tiden som du behandlar dig.

Om du vill vara helt passiv under behandlingen så kan en bra TENS-maskin vara ett bra val precis så som en massagedyna och en massagestol också är.
Att själv hålla i en produkt för att behandla ländryggsmärta kan vara svårt, om man kan få hjälp med detta så är även en massagearm och en massagepistol bra alternativ.

Det varierar från produkt till produkt, vissa löstagbara batterier har en arbetslängd på 30 min-45 min medans vissa inbyggda batterier kan hålla mellan 3-6 timmar. För att få veta exakt hur länge ett batteri håller så behöver du klicka dig in på den specifika produkten.

 
Nej det är inte farligt att använda en massageapparat.

Detta förutsatt att du använder den på rätt sätt och med sunt förnuft. Börja alltid med att först lära dig hur produkten fungerar. Har produkten olika styrka och nivå så börja alltid med att använda den på lägsta nivå och styrka för att gradvis höja nivån när du känner dig redo för det.

Pressa inte ner din produkt i muskeln utan håll den försiktigt men ändå stadigt över den muskel som du också vill behandla. Läs alltid produktens användarinstruktioner mycket noggrant innan du använder den. En massageapparat ska heller inte användas på akuta skador eller när du är svårt sjuk.

Om du håller dig till dessa förhållningsregler ovan nämnt så är inte någon produkt farlig att använda. Som alltid, om du skulle har några som helst tveksamheter eller frågor vad gäller ditt eget hälsotillstånd och om du kan använda produkten eller inte, rådfråga först din läkare.

Det är helt beroende på vilken produkt som du väljer. En massagepistol kan exempelvis vara högljudd medans en massagekudde eller en massagestol är väldigt tysta och där en TENS-maskin är helt ljudlös.

 

Vi är glada att höra att du är nöjd med ditt köp hos oss. Vi är också glada och tacksamma för alla som vill synas med sin egen recension av den vara som man har köpt genom oss. Skriv din recension och skicka sedan in den till: info@massagebank.se. För att synas med recensionen här på hemsidan så kommer vi enbart att skriva ut ditt förnamn samt vilken stad du bor i.

Dessa uppgifter behöver du först skicka oss samt så behöver du också först skriftligen ge ditt medgivande till detta innan din recension publiceras. I övrigt så är det även bra att veta om att vi aldrig kommer lämna ut ditt namn, adress eller övrig information gällande dig till någon annan tredje part utan att du på förhand också har givit din tillåtelse till det.

Det varierar från produkt till produkt beroende på vilken typ av massageapparat du väljer men även beroende på fabrikat. Vissa har utbytbara massagehuvuden medan andra har ett fast massagehuvud, vissa har utbytbara pads (som tex. TENS) medan vissa redan har inbyggda luftkuddar som masserar (som massagekuddar och massagestolar).

Vissa kommer med enbart nätanslutning medan vissa har löstagbara batterier som är laddningsbara medan andra har ett inbyggt laddningsbart batteri. Här behöver du gå in på varje specifik produkt för att ta reda på vilka tillbehör, finesser och funktioner som ingår i produkten som du också är intresserad av.

Ja det är normalt att kunna vara öm i muskulaturen dagen efter användning. Detta också en helt individuell fråga samt en fråga om vilken produkt man har använt och på vilken nivå/styrka man använt produkten samt också beroende på hur van man är att använda sig av produkten.

Även andra saker kan såklart spela in men dessa ovan angivna exempel är några av de vanligaste anledningarna till att man kvar vara öm i kroppen dagen efter användning. Det kan kännas ungefär som vid lättare träningsvärk, detta kan sitta i upp till något dygn efteråt. Om du är väldigt öm över ett specifikt område som du har behandlat så låt detta område i sådana fall vila i åtminstone ett par dygn innan du behandlar samma område igen. Sänk gärna intensiteten/styrkan i behandlingen samt även behandlingstiden om du skulle behöva.

Som alltid så gäller det att använda sunt förnuft och att lyssna på kroppens signaler, svårt sjuka eller akuta skador ska först behandlas av läkarvården. Skulle du ändå ha några tveksamheter eller frågor om du kan använda produkten utifrån ditt eget hälsotillstånd så ska du också alltid först konsultera din läkare innan du använder produkten.

Shopping Cart