Massageboll

En massageboll är ett riktigt bra massagehjälpmedel som har massor av bra fördelar. Idag så kan denna lilla suveräna massageboll komma i flera olika storlekar och i olika material. Variationen mellan olika massagebollar kan också skilja åt vad gäller design, storlek och tänkt funktion samt så finns de även i olika hårdhet, allt för att de också ska passa alla önskemål och behov. Vilken massageboll man ska välja kan dock vara svårt om man heller inte är van att använda produkten eller om man inte vet vad den passar till. Just därför så har vi också skapat denna sida, allt för att kunna hjälpa dig och alla andra som också vill hitta ett eller flera olika massageprodukter som är anpassat efter det du önskar.

Precis som med många andra massageprodukter som du också kan hitta här hos så benämns också många olika massageprodukter och massagehjälpmedel med olika namn trots att det ändå många gånger är samma typ av produkt. Andra vanliga namn på just en massageboll kan också vara triggerboll, triggerpunktsboll eller spikboll.

Så fungerar en massageboll

Akupressur är från början en mångtusenårig gammal Kinesisk läkekonst. Metoden går ut på att man genom tryck på olika punkter i människokroppen frigör energi. På samma vis gör här en massageboll det arbete som en manuell terapeuts händer annars skulle ha gjort, dessutom på ett väldigt effektivt och bra vis. En massageboll är liten och specifik, vilket gör den perfekt att använda på mindre muskelområden och som ger dig problem men som annars kan vara riktigt kluriga att komma åt. Det är även just precis detta som en bra massageboll också är designad för.

Fördelar med massagebollar

Här finns massor av positiva fysiska effekter så som det även finns många positiva mentala effekter. Både de fysiska effekterna och de mentala effekterna är detsamma eller snarlika som du får av en djupare manuell massage som tex. Vid en terapeutisk massage eller idrottsmassage. Detta gäller även när du använder en eller flera andra av våra massagehjälpmedel här på vår sida som foamrollers, spikmattor och olika typer av massageapparater m.m. Några av alla de positiva effekterna som du kan få genom att använda en massageboll är:

⦁ Smärtlindring för onda muskler och leder.

⦁ Bra vid behandling av triggerpoints i hela kroppen.

⦁ Löser upp spänningar och stelhet på stora muskelgrupper som små områden.

⦁ Påskyndar återhämtningen efter fysisk aktivitet.

⦁ Hjälper till att värma upp muskeln/musklerna innan aktivitet.

⦁ Hjälper till att göra muskler och leder mera elastiska.

⦁ Bra vid rehabiliteringen under och efter skada.

Andra positiva fördelar är också att en massageboll är otroligt billig, effektiv och hållbar. Att en massageboll även är så liten gör den också väldigt smidig att ha med sig i väskan, den tar mer eller mindre ingen plats överhuvudtaget. Den är så liten och smidig att den lätt ryms i din ficka även. Du behöver heller ingen större yta för att kunna använda den på. Du kan väldigt enkelt använda din massageboll mot exempelvis närmaste vägg eller stol, detta betyder att du helt enkelt kan använda den där du befinner dig bara du har den med dig. Även om de flesta massageprodukter som du kan hitta här på sidan också är enkla och smidiga att bära med sig när man är på resande fot så är ändå just en triggerpunktsboll det överlägset smidigaste hjälpmedel att kunna packa ner i väskan och ta med sig.

Så används en massageboll

En massageboll kan användas på i stort sett hela kroppen där du har ett behov för det. Det är vanligast att använda olika typer av massagebollar för ischiasliknande smärta i den djupa sätesmuskulaturen som det också är att använda den på spänningar och muskelknutor i ryggen, inte så sällan i området mellan skulderbladen och inuti dessa. En massageboll kan som sagt både ha piggar avsedda för att komma åt svåråtkomna muskelknutor och spänningar eller så kan den vara helt slät.

Om du är ovan att använda massagebollar så börja med att använda den i sängen, i soffan eller på något annat mjukare underlag och gärna i några minuter upp till 5-10 minuter de första gångerna allt eftersom du och din kropp vänjer dig vid både tekniken och upplevelsen. Anledningen till att man bör börja försiktigt på ett mjukare underlag är helt enkelt att trycket från piggarna i din spikboll (eller från bollen i övrigt om du skulle välja en slät boll) på så vis inte blir lika hårt som om du skulle använda den mot en vägg eller framförallt om du skulle använda den på golvet. När man sedan känner sig redo för ett hårdare tryck så kan man börja med att använda den mot en vägg.

Det går till som så att du låter massagebollen vara mellan dig och väggen och där du helt enkelt placerar bollen där du önskar få akupressuren, du trycker sedan med din egen kroppsvikt mot bollen och väggen. Skulle du sedan känna att du vill ha ett än djupare tryck från massagebollen så kan du också börja att använda massagebollen när du istället ligger på golvet. När du byter till ett nytt och framförallt hårdare underlag så börja gärna försiktigt med ett par minuter till en start för att sakta öka gradvis efter hur du själv tycker att resultatet blir. Känn såklart även efter hur din kropp känns under och efter du har självbehandlat din kropp, var även uppmärksam på din egen smärtnivå. Det är okej att det känns som cirka 6-7 på en 10-skalig smärtskala. Det är heller inte ovanligt, snarare tvärtom, att vara lite öm i muskulaturen som har behandlats under nästföljande dag.

När du sedan har blivit van att använda din massageboll och när du faktiskt vet hur din kropp reagerar på den så kan du sakta öka antalet minuter som antalet gånger per dag som du också väljer att använda den. Alla människor och alla kroppar är olika, välj ett upplägg som passar just dig och din kropp alla bäst men börja som sagt försiktigt för att sedan successivt öka.

Det är en triggerboll bra för

Även om det korta svaret är att människor i alla åldrar som är i behov för att använda en triggerpunktsboll ocskå kan göra det, så finns det ändå vissa områden som den främst är designad för. Dessa specifika områden är:

⦁ Små områden och muskler som annars kan vara svåra att komma åt, som exempelvis muskler, spänningar och muskelknutor i och kring skulderbladen och i sätet.

⦁ För dig som vill ha ett djupare tryck och mera specifikt tryck över ett och samma område.

⦁ För dig som främst är ute efter att få smärtlindring.

⦁ För dig som vill få smidigare och rörligare muskler.

Vi rekommenderar dig inte att använda produkten om du just skulle ha intagit smärtstillande tabletter då dessa kommer att kunna blockera känslan som du får av att använda bollen, människor med Osteoporos, akut skadade eller sjuka. Om du ändå skulle ha några tveksamheter, frågor eller funderingar kring just din hälsa och om en spikboll är rätt för dig eller inte, rådfråga då först din läkare eller din fysioterapeut.

Vanliga frågor och svar om massagebollar!

 

Det är en liten suverän produkt som är perfekt för muskler som annars är svåra att komma åt, som exempelvis musklerna om sidorna om ryggraden och den djupa sätesmuskulaturen.

Du kan använda din peanut roller i sängen, soffan, på golvet eller mot en vägg om du skulle vilja, testa dig fram för att se vad som fungerar bäst för dig. Den fungerar på så sätt att mellanrummet mellan de två bollarna ger en mera specifik och and effektiv behandling än många andra produkter. Som med andra varianter av massagebollar så kan du använda den för:

  • Smärtlindring.
  • När du vill ha ökad blodcirkulation.
  • För att lösa upp spänningar och stela muskler.
  • Under och efter rehabilitering.
  • För påskyndad återhämtning efter aktivitet.
  • Eller enbart för att det är skönt och tillfredsställande fysiskt som mentalt.

Dessutom så är en peanut roller väldigt lätt och otroligt smidig att bära med sig. Att den sedan också är väldigt billig gör den heller inte ett dugg sämre.

Nej det är inte farligt att använda en massageboll.

Var enbart uppmärksam på din egen smärtnivå när du använder den och att du enbart självbehandlar dina muskler och inte några skellettala delar på din kropp. Är du tveksam gällande en ev. Skada eller smärta som du har så rådfråga först alltid din läkare om du känner att du skulle vara i behov för det.

Som vi redan har tipsat om tidigare här på sidan så se till att börja att använda den mot ett mjukare underlag som en säng eller en soffa och gärna under kortare tid till en början. Allt detta för att du ska lära dig tekniken samt för att få din kropp att vänja sig vid användandet.

Vad gäller just dessa produkter som du kan hitta just på denna sida för massagebollar så ger alla bollar en djup behandling med ett hårdare tryck. För att få djupast möjliga tryck i självbehandlingen så rekommenderar vi dig att se över varje produkt här på sidan och hitta den eller de som tilltalar dig. Andra liknande produkter som gör ett lika bra och djupgående arbete för musklerna är exempelvis en bra foamroller eller en bra massagepistol, produkter som du också kan finna här hos oss på massgebänk.se

 

Detta är inget som vi rekommenderar dig att göra. Anledningen till det är att smärtstillande mediciner blockerar de smärtreceptorer som finns i hjärnan och som hindrar hjärnan att skicka ut dessa vidare i kroppen.

På så vis så kan medicinen göra att det inte känns lika mycket när eller om du skulle använda bollen, det kan då alltså göra att du inte känner av trycket lika mycket tack vare ditt intagande av din medicin och det kan göra att du får än ondare efteråt. I slutändan så är detta ändå en fråga om ett personligt val, använd bollen klokt och förnuftigt så kommer den också att vara ett fantastiskt hjälpmedel för god smärtlindring.

Du kan använda den så ofta som du vill och så ofta som du även känner att du får en önskad effekt av den. Är du ovan att använda en triggerpunktsboll och heller inte är säker på hur din kropp kommer att reagera på att använda den så börja försiktigt med att enbart använda den i några minuter och upp till 5 minuter per gång.

Börja också gärna med att använda den på ett mjukt underlag eller mot en vägg. På så vis så blir trycket inte lika hårt så som det skulle bli om du använder den på golvet. Var också uppmärksam på att detta är en helt individuell fråga, vad som passar för någon behöver inte passa en annan person.

Testa dig sakta och försiktigt fram till ett upplägg som passar för just dig och för din kropp. Vi rekommenderar inte att du djupbehandlar exakt samma muskel två dagar i rad utan att du låter muskeln vila i åtminstone 24-48 timmar tills du djupbehandlar den igen. Under tiden som just denna muskel vilar så kan du såklart behandla andra muskler med din massageboll.

En triggerpunkt eller muskelknuta som de kallas på svenska är en öm smärt punkt i muskulaturen som ibland kan kännas som en hård liten knut eller ärta i muskeln när man känner efter med fingrarna. Dessa muskelknutor kan kännas som en skarp smärtpunkt i muskeln som är väldigt specifik och lokalt eller så kan den ha en utstrålande smärta.

Axlar, nacke och området kring skulderbladets inre kant (närmast ryggraden till) är vanliga områden där dessa muskelknutor finns och just från dessa områden ovan nämnda så kan smärtan ofta stråla ut i en arm och ibland hela vägen ut i fingrarna. En bra trigger boll kan vara ett bra massagehjälpmedel i detta läge, men för svår smärta lokalt i en muskel eller när det förekommer en djup utstrålande effekt och med symptom som exempelvis yrsel, huvudvärk, smärtor vid nysningar, hostningar och krystningar så ska alltid en läkare först konsulteras.

Detta gäller också vid alla övriga tveksamhet eller frågor som du kan tänkas ha gällande just ditt muskelrelaterade problem. Viktigt att tillägga också är att muskelknutor kan uppstå p.g.a av en mängd olika orsaker och anledningar. En ofta förekommande orsak vid muskelknutor är repetetiv överbelastning under längre tid där monotona arbetsmoment också ofta varit ett faktum. Sjukdomar, skador och trauman är andra exempel på uppkomster av muskelknutor.

Först och främst så vill vi gärna säga att vi är glada att höra att du är nöjd med de produkter som du har hittat här hos oss. Vi är också tacksamma för att du vill synas med din recension här på sidan. Skriv din recension och skicka in den till oss på: info@massagebank.se samt uppge även om det är okej att vi även skriver med ditt förnamn och staden du bor i. Vi kommer aldrig att lämna ut information om dig till någon annan part om du inte på förhand har givit oss tillstånd till det.

Alla massagebollar som du hittar här på sidan kan komma åt piriformismuskeln som tillhör den djupa sätesmuskulaturen. Här är det bra att välja en bra triggerpunktsboll som är designad för att komma åt denna muskulatur på ett bra sätt.

 

Ja det gör den. Muskelfästet för hamstringsmuskulaturen kan vara svårt att komma åt och på så vis så är en bra spikboll ett mycket bra alternativ att välja. Här kan även en bra peanut roller eller en hårdare foamroller också göra ett bra arbete på hamstringsmuskulaturens muskelfäste.

 
Ja det är normalt att vara lite öm i musklerna efter man använt en massageboll.

Precis så som man också kan vara öm efter en manuell behandling så kan musklerna vara lite ömma efter att man har använt sin massageboll. Det kan kännas ungefär som vid lättare träningsvärk, detta kan sitta i upp till något dygn efter man senast har använt bollen.

Är du väldigt öm över det område som du har använt den på, så låt detta område eller muskel vila i åtminstone 24 timmar innan du självbehandlar samma område och muskel igen.  Än bättre är att du väntar i 48 timmar innan du behandlar samma område igen. Det går självklart bra att självbehandla andra muskler inom dessa 24-48 timmar. Använd sunt förnuft och lyssna på din kropps signaler, börja försiktigt och öka sedan användandet gradvis tills dess att du har lärt dig vilka effekter du får ut av användandet.

Den passar helt perfekt att ge bort som present till någon som man tycker om. Hälsan är det viktigaste vi har och har heller inget pris, att produkten dock är billig och effektiv som få andra massageprodukter gör den bara än bättre som present. Detta gäller såklart både för dig som köper bollen som present som den person som också kommer att få gåvan ifrån dig.

 
Vi tillverkar inte massagebollar själva.

Vi rekommenderar eller återförsäljer endast de massagebollar, massagebänkar samt övriga massagehjälpmedel som du kan hitta här hos oss. Alla kvalitetsprodukter som du hittar här på sidan kommer från någon av våra trygga samarbetspartners.

Om du köper en massagebänk som vi själva återförsäljer och som du hittar här hos oss så går det till på så vis:

Vi tar betalt för massagebänken som du köper och omedelbart efteråt så skickar vi vidare din order till vår partner som har dessa i sitt varulager. Vår partner skickar sedan din produkt till dig. Du har alltid full garanti (10 år på massagebänkens underrede) och ångerrätt hos vår samarbetspartner.

Om du istället köper en vara som vi rekommenderar (som exempelvis alla massagebollar): Du klickar på den vara som du vill handla här på massagebänk.se. Du slussas sedan tryggt och säkert vidare till vår partners hemsida där du också betalar för din vara. Vår samarbetspartner skickar sedan produkten till dig. Du har full garanti och ångerrätt på ditt köp genom vår partner.

På de massageprodukter där vi rekommenderar varan genererar vi själva intäkter genom att få en mindre provision från vår samarbetspartner. Detta som tack för hjälpen för att vi har rekommenderat deras just deras kvalitetsprodukt Vad dock samtliga massageprodukter har gemensamt som du kan hitta här hos oss är att de samtliga är av absolut bästa kvalité.

Vi skulle aldrig återförsälja eller rekommendera några massageprodukter eller massagehjälpmedel som vi själva inte vet fungerar. Vi skulle heller aldrig rekommendera några produkter som vi vet att kunderna heller inte skulle vara nöjda med.Som kund så har du alltid 14 dagars ångerrätt och öppet köp på din vara.

Du har alltid rätt att få dina pengar tillbaka om du inte av någon anledning inte skulle vara nöjd med din produkt eller om varan skulle vara skadad när du väl har fått hem den. Om detta eller annat skulle ske på någon av de produkter som vi återförsäljer, Tarsus massagebänkar, så är det även oss som du ska kontakta för alla dess frågor. Om något av detta eller annat skulle ske för produkter där du blivit slussad till våra partners hemsida och där genomfört ditt köp så är det till dessa som du också ska vända dig till.

Vad gäller garantier för varorna så behöver du klicka dig in på respektive produkt som du är intresserad av och där också läsa vad som gäller för den aktuella produkten. För att enbart ge ett exempel på detta så ger Tarsus 10 års garanti på chassit (underredet) på alla deras bärbara massagebänkar, anledningen till detta är för att de är otroligt hållbara.

Då många av effekterna även är detsamma eller liknande så som man även får när man får en faktisk behandling av en manuell terapeut så är det bra att man dricker ordentligt med vatten efteråt, vilar närmaste timmen eller två och även gärna också äter något lätt. Anledningen till detta är att kroppen förlorar vätska av självbehandlingen, man kan känna sig lite skönt trött efteråt samt för att självbehandlingen även sätter fart på metabolismen i kroppen. Ät, drick och vila helt enkelt.

 

Då produkten oftast är tillverkad i gummimaterial så är den också väldigt lätt och smidig att rengöra. Håll bollen under ljummet vatten och ta sedan en droppe milt diskmedel och rengör bollen med, skölj sedan under ljummet vatten igen. Låt bollen sedan torka, när den sedan har torkat så är den också redo att användas igen.

 

Nej den är inte svår att lära sig använda. Då en spikboll är väldigt liten, smidig och specifik så är den otroligt lätt att använda. Gå gärna igenom vår information och våra tips här på sidan under “Så använder du den” för att få all information om hur du ska använda produkten.

 
Shopping Cart