Massagepistol

En massagepistol är ett massagehjälpmedel som har massor av bra fördelar, det är också en av de nyare metoderna för självbehandling. Idag så går det att hitta bra massagepistoler i flera olika typer av designer, för olika syften och med olika finesser. Om man inte är van av att använda en massagepistol så kan det vara svårt att veta vilken som passar samt även hur man ska göra för att välja rätt produkt.

Vi visar dig som vill köpa massagepistol hur den fungerar, vilka fördelar den har, hur du ska tänka när du använder den m.m, allt för att du ska kunna hitta en bra och billig massagepistol anpassad efter dina önskemål och behov. Förutom allt detta så hittar du också en utförlig sektion för vanliga frågor och svar om massagepistoler allra längst ner på sidan. Skulle du inte hitta just din fråga med tillhörande svar i denna delen så tveka inte att kontakta oss för att få alla dina tänkbara frågor och funderingar besvarade.

Så fungerar en massagepistol

Massagepistoler kommer med flera olika tillbehör där de viktigaste tillbehören är de skumgummi vadderade massagehuvudena.
När du sätter på din massagepistol så håller du helt enkelt massagepistolen med ditt valda massagehuvud över den muskel eller det område som du vill självbehandla. Med snabba pulserande slag så kommer sedan massagehuvudet att behandla det område som du har valt ut.

En massagepistol har också flera olika nivåer, hastigheter och ofta även olika typer av behandlingsinställningar, alla dessa inställningar varierar som oftast stort från produkt till produkt. Massagepistoler varierar även i hur många slag per minut som de kan erbjuda, detta ser du enkelt när du klickar dig in på den eller de produkterna som du är intresserad av. Vad gäller de olika skumgummi vadderade massagehuvudena så är även dessa olika beroende på vilken produkt som du väljer men det är vanligt att de kommer i varianter som exempelvis en större boll, kona, gaffel, bullet m.fl.

Fördelar med massagepistoler

En bra massagepistol har många fysiska positiva effekter i huvudsak men har även flera mentala positiva effekter. Precis som med alla andra massagehjälpmedel som massagepistoler, TENS, spikmattor, foamrollers, massagebollar m.fl. och som du också kan hitta här på sidan så har även detta suveräna hjälpmedel detsamma eller snarlika effekter som du får av en djupare manuell massage. Några av de positiva effekterna som du kan få av att använda en massagepistol:

⦁ Ger smärtlindring för onda, trötta och stela muskler.

⦁ Är väldigt djupgående och perfekt för dig som vill ha en djupgående behandling.

⦁ Är perfekt att använda både före (uppvärmande på lägre nivå) och även efter (nedvärmande på en högre nivå) ett träningspass eller fysisk aktivitet.

⦁ Är bra vid en senare rehabiliteringsfas efter skada.

⦁ Ökar elasticiteten i första hand i muskler och senor men sekundärt även för lederna.

⦁ Ökar blodcirkulationen och ämnesomsättningen.

⦁ Är avstressande och avkopplande efter användande.

Andra positiva fördelar med massagepistoler är att de även är billiga mot vad en massageterapeut eller idrottsmassör kan kosta i det långa loppet. På ca 5-10st självbehandlingar med din massagepistol så har du sparat in kostnaden för vad en manuell terapeut annars kostar. Den är även otroligt effektiv, på bara några få minuter så kan den åstadkomma vad en duktig manuell terapeut annars kan behöva 30 minuter på sig för att göra. Alla massagepistoler som du kan hitta här hos oss är laddningsbara och kommer med ett eller flera batterier.

Flera massagepistoler som du kan hitta här hos oss kommer även med ett behändigt skyddsfodral eller miniväska.Detta gör att de även är helt perfekt att ta med på resan, till gymmet eller t.o.m för att använda på lunchrasten på jobbet om man skulle vilja.

Så använder din en massagepistol

Börja med att ladda produkten. När den sedan är fulladdad så är den redo att börja användas. Då alla produkter har olika nivåer och olika styrkor samt då alla människor har olika smärttröskel så rekommenderar vi dig alltid att börja på lägsta nivå. Detta för att först lära känna din produkt och hur den fungerar. Tryck inte hårt in massagehuvudet i muskeln eller området som du vill behandla utan håll ett fast tag om produkten utan att pressa den inåt, låt sedan produkten göra jobbet åt dig. När du känner att du tycker att du kan hantera tekniken och känslan så är det dags att höja nivån ytterligare ett steg, fortsätt sedan så tills dess att du har hittat en nivå som passar dig.

Då detta också är en riktigt kraftig och djupgående massageapparat så är det också bra att börja med att endast använda produkten i upp till max. 5 minuter per gång under den första veckan, detta gäller när du behandlar en specifik muskel eller specifikt område. Detta för att du ska få se hur din kropp reagerar på användandet av din produkt. När du sedan vet detta så kan du gradvis ökar sessionstiden.

När du sedan kommer upp i längre sessioners användande så är det också bra att veta om att låta det område eller den muskel som just har behandlats sedan också får vila i minst 24 timmar innan samma område eller muskel behandlas igen, andra muskler eller områden kan såklart behandlas inom dessa 24 timmar. Detta är såklart även en individuell fråga om hur vi alla reagerar på användandet och på självbehandlingen och du ska välja ett upplägg som passar dig och din kropp allra bäst.

Vilken är den bästa massagepistolen för dig?

Här behöver du börja med att klicka dig in på den produkt som du är intresserad av för att läsa mera. Jämför produkter mot varandra och se över varje innehållsteckning för att ta reda på om den produkt som du är intresserad av även har det som du önskar. Fundera även över hur mycket pengar du vill lägga på din massagepistol. En billig massagepistol betyder inte per automatik att det är en sämre produkt än en dyrare massagepistol. Det som ofta avgör priset på en massagepistol är hur många massagehuvuden som ingår, vilka olika nivåer, styrkor och behandlingsinställningar för massage som en massagepistol även har.

Vem passar massagepistoler för?

För alla människor som är i behov att en riktigt bra massageapparat så passar denna produkt perfekt. Vilka allmänna positiva fysiska som mentala effekter den kan ge har vi redan varit inne på men för att gå in mera specifikt för vilka typer av muskelrelaterade problem den passar för så är detta tex:

⦁ För allmänt spända, onda och trötta muskler.

⦁ Vid krampkänningar.

⦁ Vid seninflammationer som exempelvis tennisarmbåge och golfarmbåge.

⦁ För triggerpunkter i muskulaturen.

⦁ För muskler som behöver värmas upp innan aktivitet och för efterbehandling för att påskynda återhämtningen och motverka träningsvärk.

Detta är en riktigt djupgående massageapparat, om du osäker på om produkten kan hjälpa dig eller om du har några tveksamhet kring ditt eget hälsotillstånd så rekommenderar vi dig som alltid att först rådfråga din doktor eller din fysioterapeut innan du använder produkten. Använd heller inte produkten när du just har intagit smärtstillande tabletter eller andra mediciner som gör musklerna eller övriga vävnaden skör.

Vanliga frågor och svar om massagepistoler!

Nej, massagepistoler är förhållandevis lätta men också väldigt smidiga att bära med sig. Vikten och storleken varierar dock som alltid från produkt till produkt. Klicka dig in på den eller de produkter som du är intresserad av så kommer du att hitta varje specifik produkts vikt och storlek i informationen om själva produkten. De flesta massagepistoler kommer även med ett skyddsfodral, väska eller etui vilket också gör de än lättare och smidigare att bära med sig när man ska ut på resande fot.

 

Den kan vara högljudd beroende på vilken produkt som du väljer, vissa är helt enkelt mera högljudda än andra. De flesta produkter ligger mellan 50-100 Decibel, för att få veta mera exakt så klicka dig in på den specifika produkt som du är intresserad av här på sidan.

 

En massagepistol är inte farlig att använda om du använder den på rätt sätt. Börja med att använda den på lägsta nivå för att gradvis höja nivån när du känner dig redo för det. Pressa inte ner produkten i muskeln utan håll den enbart stadigt över muskeln eller området som du också vill behandla. Se även till att använda rätt massagehuvud för det som det också är avsett för. Detta finner du i produktsbeskrivningen och tillhör även informationen du får med den när du köper den.

Produkten ska heller inte användas på några akuta skador, när du är sjuk eller när du nyss intagit smärtstillande tabeletter. Har du några som helst tveksamheter eller frågor vad gäller ditt eget hälsotillstånd och om du kan använda produkten eller inte, rådfråga först din läkare innan du använder den.

Den fungerar på så vis att den värmer upp muskulaturen och vävnaden innan träningen och hjälper sedan till efter aktiviteten för att påskynda återhämtningen och för att minska träningsvärk och sura rester i muskulaturen.

När du använder produkten i ett uppvärmande syfte så rekommenderar vi dig att använda den på en lägre nivå och med ett lätt tryck till en start för att sedan öka till medelhårt tryck. När du använder produkten efter avslutad fysisk aktivitet så rekommenderar vi dig att använda den på först en lägre nivå för att sedan gradvis höja nivån, medelhårt till hårt tryck. Komplettera gärna även med att själv stretcha muskulaturen efteråt.

Vilka samt hur många massagehuvuden som ingår är olika från produkt till produkt, så även här behöver du klicka in på produkten för att ta del av informationen om den eller de produkter som du också är intresserad av. Det som de allra flesta produkter har gemensamt och som du kan hitta här hos oss har gemensamt är att de har ett stort massagehuvud, som oftast bollformad. Detta stora massagehuvud är främst avsett för att behandla större muskelgrupper så som tex. Hamstrings (baksida lår), vadmuskulaturen, sätesmuskulaturen och Quadriceps (framsida lår).

Ett mindre massagehuvud kan också vara rund och är då främst anpassad för muskelgrupper som exempelvis bröstmuskulaturen, överarmens- och underarmens muskulatur. Den eller de massagehuvud som ofta kan ha en form av en kona eller som är mera spetsig är som oftast anpassade för riktigt djupgående behandling samt då man vill komma åt muskelknutor eller andra svåråtkomna områden.

Vilka detaljer och tillbehör som ingår varierar från produkt till produkt. Vad de alla dock har gemensamt är att de alla är en riktigt djupgående och är även en helt fantastisk massageprodukt för onda och spända muskler. Alla massagepistoler har även olika nivåer för snabbhet och djup och många har även olika inställningar för behandlingsprogram. Se över allt detta på varje specifik produkt för att vara säker på att den du är intresserad av också uppfyller dina behov.

Alla massagepistoler är laddningsbara och väldigt enkla att bära med sig. Vissa har löstagbara batterier som är laddningsbara medan andra massagepistoler redan har ett inbyggt laddningsbart batteri. Samtliga kommer också med flera olika massagehuvuden, som oftast från ett par stycken upp till ibland 6-7 st. Samtliga kommer också i ett bra skyddsfodral eller etui som skyddar produkten och som även gör den lätt att ta med sig.

Detta är inget som vi rekommenderar dig att göra även om det i slutändan är ett beslut som du själv måste ta. Det är viktigt att veta att tabletter som lindrar smärtan också kommer att göra att självbehandlingen inte kommer att vara lika kännbar för dig så som den skulle vara utan smärtstillande mediciner i blodomloppet.

Detta skulle kunna göra att smärtan och/eller skadan skulle kunna bli än värre efter det att att medicinen har tappat sin verkan. Har du ändå frågor eller funderingar kring just de tabletter som du själv äter för din specifika smärta/skada så kontakta din läkare innan du använder produkten.

Vi har många prisvärda produkter och billiga massagepistoler som vi rekommenderar här på sidan. Produkterna är också av högsta kvalité med mängder av olika bra finesser och funktioner, därför så är de också prisvärda med tanke på vad som också ingår i priset. Vi rekommenderar dig alltid att jämföra produkt mot produkt här hos oss, på så vis så kan du hitta bästa möjliga massagepistol för både dina behov och din plånbok.

 

Alla massagepistoler som du hittar här på sidan passar utmärkt för att behandla en ömmande tennisarmbåge med. Var bara uppmärksam att du använder ett mindre massagehuvud som också är anpassad för underarmens muskulatur. En tennisarmbåge är ofta väldigt smärtsam och denna produkt är också ett väldigt djupgående tool så var försiktig så att du inte går över själva muskelfästet i skelettet på ytterarmens utsida då detta oftast är väldigt känsligt och ömt. Anledningen till detta är också att det är i senfästets infästning på skelettet som skadan sitter, skadan är en överbelastningsskada där senan har blivit inflammerad.

Så behandla helt enkelt enbart muskeln på underarmens översida och inte direkt över det känsliga muskelfästet. Bra att veta gällande en tennisarmbåge är också att de som oftast läker ut med tiden men att detta ibland kan ta flera månader. Kontakta din läkare om du känner att du behöver konsultation och annan vård för skadan, samt även om du känner att du behöver rådgivning innan du använder produkten.

Nej vi tillverkar inte massagepistolerna själva.

Vi återförsäljer eller rekommenderar endast alla de olika massageprodukter som du kan hitta här hos oss. Alla kvalitetsprodukter som du hittar här på sidan kommer från någon av våra samarbetspartners. Om du köper en vara som vi själva återförsäljer (alla våra massagebänkar) och som du hittar här hos oss så går det till på så vis att vi tar betalt för din produkt och kontaktar sedan genast den leverantör som har dessa i sitt varulager. Leverantören skickar sedan din produkt till dig. Om du istället köper en vara som vi rekommenderar (alla massageprodukter utöver våra massagebänkar) så går det till:

Du klickar på varan som du vill köpa här på sidan. Du slussas sedan tryggt och säkert vidare till vår partners hemsida där köpet sedan genomförs. Vår samarbetspartner skickar sedan ut din vara till dig. Vid detta senare alternativ så rekommenderar vi enbart produkterna och vi själva genererar intäkter genom att få en liten provision från vår samarbetspartner som tack för hjälpen för att vi har rekommenderat deras just deras produkt. Vad alla produkter har gemensamt som du kan hitta här hos oss är att de alla är av högsta toppkvalité, vi skulle aldrig återförsälja eller rekommendera produkter som vi själva inte vet fungerar, vi skulle inte rekommendera produkter som vi vet att kunderna inte är nöjda med.

Du som kund har alltid 14 dagars ångerrätt och öppet köp, du har alltid rätt att få tillbaka dina pengar om du inte är nöjd med din vara eller om varan exempelvis skulle vara skadad när du väl får den. Skulle något av detta ske på produkter som vi återförsäljer (Tarsus massagebänkar) så är det även oss som du ska kontakta. Skulle däremot något av detta ske för produkter som du blivit slussad till våra partners hemsida och där genomfört ditt köp så är det istället någon av dessa som du ska kontakta. Vad gäller garantier för produkterna så behöver du klicka dig in på respektive produkt som du är intresserad av och där läsa mera vad som gäller för den specifika produkten. Exempelvis så ger Tarsus 10 års garanti på chassit, själva underredet, på alla sina bärbara behandlingsbänkar som du kan hitta här hos oss.

Det kan göra ont att använda en massagepistol innan man vant sig vid den.

Just därför så rekommenderar vi dig också att börja försiktigt och alltid på nivå 1, alla produkter har olika nivåer och inställningar för styrka, snabbhet och djup.
Det är också viktigt att belysa att detta i allra högsta grad även är en individuell fråga, alla människor har olika smärttröskel. Vad någon kan tycka göra ont kan någon annan tycka vara skönt och tvärtom.

Testa dig sakta och försiktigt fram så kommer produkten att kunna göra underverk för dina muskelrelaterade problem. Förutom detta så är det också viktigt att även veta om att de får göra ont till en viss grad, på en smärtskala där 10 är maximum så är det helt okej att det känns som cirka 6-8 på denna 10-gradiga skala.

Ja alla produkter som du kan hitta här hos oss är laddningsbara. Sedan så varierar det från produkt till produkt om de kommer med ett eller flera laddningsbara batterier eller om detta redan är inbyggt i själva produkten. För de produkter som kommer med ett eller flera laddningsbara som löstagbara batterier så är det vanligt att dessa har en arbetslängd på 30-45 minuter innan de behöver laddas igen. För de produkter som har ett inbyggt batteri så varierar det som oftast att de kan arbeta mellan 3-6 timmar innan de behöver laddas på nytt.

 

Ja, den passar perfekt att använda på större muskelgrupper som tex. Quadriceps och Hamstrings. Var dock noga med att använda rätt anpassat massagehuvud för benen och att inte trycka ned produkten. Använd den hellre försiktigt och i kortare omgångar tills dess att du har lärt dig tekniken på produkten och även tills dess att du vet hur din kropp kommer att reagera.

 
Ja det är normalt att vara öm i musklerna följande dag efter man använt sin massagepistol.

Precis så som man också kan vara öm efter en manuell massagebehandling från en massageterapeut så kan musklerna också vara lite ömma efter att man har självbehandlat dom. Det kan kännas ungefär som vid lättare träningsvärk och där denna kan sitta i upp till något dygn eller två efteråt din självbehandling. Är värken mera smärtsam eller längre ihängande så rekommenderar vi dig att sänka nivån, sänka behandlingstiden och även sänka antalet gånger per vecka som du använder din produkt. Om du är väldigt öm över ett specifikt område som du har behandlat så låt detta område i sådana fall vila i 24-48 timmar innan du behandlar det igen.

Det går självklart bra att självbehandla andra muskler inom dessa 24 timmar men det rekommenderas då inte att det är närliggande muskler från den eller de som ömmar mest. Använd sunt förnuft och lyssna på din kropps signaler, börja försiktigt och öka sedan användandet gradvis tills dess att du har lärt dig vilka effekter du får ut av användandet. Som alltid så gäller det som sagt att använda sunt förnuft, skulle du ha några tveksamheter om du kan använda produkten utifrån dina egna personliga förutsättningar så ska du också alltid först konsultera din läkare innan du använder produkten.

Shopping Cart