Massageprodukter

Här hos oss på massagebank.se så hittar du ett stort urval av riktigt bra massageprodukter. De massageprodukter som du kan hitta här hos oss är alla massagehjälpmedel som du kan använda för att behandla andra människor eller för dig som önskar behandla dig själv. Om du redan är en duktig massör eller är redo att lära dig att massera så hittar du världsledande massagebänkar från Tarsus här hos oss. Då vi själva tillsammans har jobbat som massagelärare och massageterapeuter sedan över 20 år tillbaka så vet vi vikten av att använda en massagebänk som är 100% kvalité rakt igenom och som kommer att hålla i massor av år framåt.

Detta får du alltid när du köper någon av de massagebänkar som du kan hitta här hos oss. Utöver massagebänkar så kan du också som sagt välja mellan massor av olika bra övriga massageprodukter som foamrollersspikmattormassagebollarmassagepistoler och andra olika typer av massageapparater här på vår hemsida. Vårt mål är alltid att du som kund ska bli 100% nöjd oavsett vilken eller vilka massageprodukter som du väljer här hos oss. Vi jobbar också hela tiden målmedvetet för att främja för en än bättre hälsa och välbefinnande för alla våra kunder.

Om massage

Visste du förresten att massage har använts som en behandlingsmetod under flera tusen år? Massage har i olika former förekommit som en behandlingsmetod i en mängd olika kulturer och härstammar bl a från Kina, Indien, antikens Grekland och det gamla Romarriket. De äldsta bevisen som vi har idag av att massagen också verkligen användes under olika typer av behandlingar har vi annars från Egypten och det gamla Sumerriket (nutidens Irak).

Egyptiska gravmålningar från 3000 år f.Kr och målningar från Sumeriket som är ca. 4000 år f.Kr gamla, vittnar om hur massagen användes i dessa civilisationer. Det första skriftliga verk som beskriver hur massagen användes har vi från det Kinesiska “Nei Ching”, som är världens äldsta medicinska verk, skrivet 2598 f Kr. Det skulle dröja ett och annat år innan massagen kom till Skandinavien och Sverige. Detta skedde genom den svenska läkaren och fäktmästaren Per-Henrik Ling i början av 1800-talet.

Lings massagetekniker var en blandning av rytmiska och gymnastiska rörelser och massagetekniker som sedan kom att utvecklas. Det var först dock på 1870-talet, efter Lings dör, som själva ordet massage dök upp och där massage som behandlingsmetod började att bli mera känt i Sverige. Per-Henrik Ling ses idag som den världskända svenska klassiska massagens fader.

Positiva effekter av massage

De positiva effekterna av massage är nästan oändligt många. Även om effekter, positiva som mentala, är väldigt individuella, så finns det ändå ändå mängder av vetenskapligt bevisade effekter att ta del av. Några av de allra vanligaste positiva effekterna vi får från massagen:

⦁ Ger smärtlindring av först och främst kroppens muskler men kan även indirekt ge smärtlindring för leder, senor och skelett.

⦁ Ökar blodcirkulationen och sätter fart på metabolismen (ämnesomsättningen).

⦁ Är perfekt att använda under rehabilitering av skada.

⦁ Kan verka skadeförebyggande.

⦁ Påskyndar återhämtningen efter träning och fysisk aktivitet.

⦁ Får muskler och leder att bli mindre stela och trötta och gör vävnaden mjukare.

⦁ En lugnare massagebehandling, som vid exempelvis en relaxmassage eller en svensk klassisk massage, ger en avslappnande och skön känsla där kroppen producerar sitt eget “lugn och ro hormon”, oxytocinet.

⦁ En snabbare och djupare massagebehandling gör musklerna redo att arbeta och försenar mjölksyrebildningen i muskulaturen.

⦁ Hjälper till att få kropp och knopp att slappna av genom att sänka kroppens stressnivå.

⦁ Kan hjälpa till att dämpa ångest och oroskänslor.

⦁ Kan hjälpa vid sömnbesvär.

Välj  massageprodukter som passar dig

Genom en härlig massage så finns alltså massor och fysiska och mentala positiva effekter att njuta av. Genom att välja någon av alla våra massageprodukter här på hemsidan så kan du också själv ge dig en anpassad självmassage som passar dig och dina behov. Förutom massageprodukter för självmassage så har du som sagt alltid våra suveräna massagebänkar från Tarsus att välja mellan.

Om du inte redan är utbildad massör så kan du alltid lära dig att massera genom någon av vår partners, Massage & Spaskolans, alla uppskattade och prisvärda massageutbildningar. Dessutom så får alltid en gratis onlinekurs i massage på köpet när du köper en valfri massagebänk genom oss. Massageprodukterna som du finner här hos oss passar också alldeles utmärkt att ge bort som present till någon du tycker om. Vad kan vara bättre att ge bort i present än något som ger en förbättrad hälsa och ett ökat välbefinnande? Världens bästa present om du frågar oss.

 

Shopping Cart